Schoolzwemkampioenschappen

Tijdens het Sunte Mart’n weekend worden op zaterdag 3 november door Zwem- en Polovereniging de Veene en Fietswereld Van Ravenhorst de Wierdense schoolzwemkampioenschappen georganiseerd.

Scholen uit de gehele gemeente Wierden kunnen zich tijdens een fantastisch sportevenement met elkaar meten.

Dit jaar staan niet minder dan 12 teams te (water)trappelen van ongeduld om zo snel mogelijk de afstanden te zwemmen en goed te presteren tijdens de estafettes. Ieder team heeft kinderen uit onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Voor de plaatsen 1 t/m 3 is er bovendien een ticket te verdienen voor de regionale kampioenschappen. En daaruit volgen dan zelfs nationale kampioenschappen. Bij deze laatste kampioenschappen hebben scholen uit Wierden al meerdere malen meegedaan met bijzonder goede resultaten. Kortom zwemtalent is er zeker in onze gemeente, maar welke school gaat 3 november met die grote beker naar huis?

Voor alle deelnemers is er na de kampioenschappen de mogelijkheid om een maand lang gratis mee te trainen bij de zwem-en polovereniging de Veene. Een sport waar je je hele leven lang plezier van hebt.

Al met al is er wel wat te verdienen maar gaan we vooral voor een sportieve en gezellige middag in Zwembad de Kolk in Wierden. Publiek is vanaf 15.30 uur van harte welkom om de zwemmers aan te moedigen.

Hoofdsponsoren 2018